INTUISJON – OPPDRAG – FORMIDLING

Etter ett år på Den danske skole for kunst og håndverk, Kerteminde 191995/96, har jeg fra da laget sølvsmykker, først som hobby og fra 2003 som levebrød. Opp gjennom årene har jeg jobbet med mange tema og stilarter, alt fra enkel supermoderne form, til historie-inspirerte smykker. Idag jobber jeg også med disse stilartene, men hovedtemaet de siste årene har vært gjenbruk. Jeg snakker om ombygging (ikke omsmelting!) av gamle smykker og sølvbestikk, som blir til minnerike brukssmykker.

Hos meg kan du, uavhengig av stilart, få laget sølvsmykker etter eget ønske eller finne noe jeg allerede har laga til butikkutstillinga. Vil du ha noen unikt, så tar vi en prat og lager skisser over en god kopp kaffe.  De aller fleste sølvsmykkene jeg lager, er håndlaget helt fra bunnen (ikke støpt), hvert smykke blir dermed unikt. Jeg bruker ikke stanser og presser i min produksjon, men tegner modellen for hånd og sager grunnformen ut for hånd før jeg former den med ulike hammere og så dekorerer dem. Min inspirasjon henter jeg fra både gammel historie og de impulsene jeg møter idag – en fusjon mellom fortid og nåtid kan man godt si. Jeg har de siste årene opplevd en økende etterspørsel etter mine produkter, men også besøk i verkstedet for å se på produksjonen.

I året som var, har jeg erobret et nytt fag, nemlig tinnstøping og tinnbearbeiding. Dette skal jeg videreutvikle, og håper etter hvert å ha på plass en rekke håndstøpte smykker- og pyntegjenstander og forhåpentligvis også bruksgjenstander etter hvert.

TIDLIGERE OPPDRAG

* Smykkeskulpturer til skiskytter NM i Vadsø 1994  *  Dragebrosje til draktene på vikinggården Stiklastadir på Stiklestad   *  Rekonstruksjon av jordfunn, en brosje funnet i Klosterruinene på Tautra fra 1300-tallet  * Logobrosjer/pin til kor, historielag, bedrift    * Dekorere pilegrimsstav  * Lage smykke av Torghatten for gullsmedforretning i Brønnøysund  * Lage skulptur av gamle maskindeler til et mekanisk verksted * Design og produksjon av bryllupstiara  * Beltespenne med maskinmotiv til Bruktbilfirma

 

VIKTIGSTE UTSTILLINGER * Separatutstilling sammen med billedkunstnerne Vedbjørn Sand og Kjell Par Iversen i Stavanger faste galleri 1996  * Separatutstilling  hos Juvellèr Bernharn Hansen, Stavanger 1997  * Gruppeutstilling Hermetikken galleri i Vadsø 2004  *  Utstilling i Råkvågutstillingen Råkvåg 2007 * Separatutstilling Gulhuset i Levanger 2010 * Olavsfestdagene 2016 og 2017

MEDLEM AV: Gullsmedforbundet, Norske Husflidshåndverkere (juryert inntak)

Adresse

Berget det blå
Breivikvegen 18
Småland
7633 Frosta

Kart

  

Guro

+47 938 48 083 
gulehop@gmail.com

Knut

+47 975 79 202 
hopmoknut11@gmail.com

Åpningstider

Alle hverdager kl. 10 – 17.

Åpningstidene er veiledende. Har du spesielle ønsker, ta kontakt.